God jul och gott nytt år!
december 22, 2020
Entreprenad Live
oktober 26, 2021

Nu befinner vi oss i ett jobbigt läge för många som håller på med byggarbete, aboristarbete och liknande. Regnet har härjat vilket har resulterat i geggig mark som förhindrar arbetet att flyta på som det bör. Tunga maskiner på detta underlaget resulterar även i förstörd mark, speciellt vid arbete på gräsytor. Detta kan orsaka stora problen och det är därför viktigt att använda sig av markskydd. Markskydden förhindrar att underlaget och maskinerna förstörs samt bidrar till en enklare arbetsgång.

Men det finns många olika markskydd, och ibland kan det svårt att veta vilket man ska välja! Så här kommer en guide som enkelt visar vilka markskydd just ni behöver för er verksamhet.

Stockmattor; Passar sig lämpligt när man behöver tillfälliga transportvägar och övergångar. Brukar oftast användas i skog eller miljö där hål och liknande måste täckas över, eller där marken har sjunkit väldigt mycket. Stockmattor är ett av våra ”tyngsta” alternativ, dvs det man väljer om markskydden inte tål den extrema belastningen som stockmattorna utsätts för. Stockmattorna ligger i den översta prisklassen.

Körplåtar; Körplåtar är likt stockmattor också en produkt som kan klara en enorm belastning. Då plåtarna är gjorda av stål kan de likt stockmattor fungera som tillfälliga transportvägar och övergångar. Körplåtarna ligger också i den översta prisklassen, men livslängden på dessa är otroligt lång.

TempoTrax Light; Dessa mattor är perfekta för både kort- och långsiktiga projekt och möjliggör en effektiv tillfällig vägåtkomst för lätta – medelstora maskiner, fotgängare, evenemang och mer. LIGHT-serien kallas ibland som ”väldigt robust alternativ till plywoodplattor” men spricker inte lika lätt, absorberar inte väta, möglar ej, kemikaliebeständig och har också ett greppmönster.

TempoTrax Medium; Dessa plastplattor är idealiska för både kort- och långsiktiga projekt som tillhandahåller tillfällig vägåtkomst för medelstora maskiner, fordon, fotgängare, evenemang och mer. Denna versionen används på Ullevi för Summerburst mm. Medium-serien är en kostnadseffektiv markskyddsmatta som, när den används korrekt, kan hålla i århundraden. Absorberar inte väta, aldrig mögel, kemikaliebeständig och har en halkfri yta för bättre grepp. Det är ”storebror” till Light-serien och har på grund av sin tjocklek en bättre bärande kapacitet som är något tyngre än LIGHT.

TempoTrax HeavyDuty; Dessa mattor är idealiska för både kort- och långsiktiga projekt som ger vägåtkomst för medeltunga maskiner, lastbilar på gräs, asfalt, etc. Idealisk för uthyrningsbranschen, utomhusfestivaler med mera. TT Heavy duty är den kostnadseffektiva markskyddsmattan som, när den används korrekt, är den perfekta hybriden mellan budgetmattor och dyra körplåtar. Absorberar inte våthet, aldrig mögel, kemikaliebeständig och har en supereffektiv, halkfri blästrad yta på båda sidor, olika mönster:  en för fotgängare och en för fordon. Det är vår mest sålda matta och perfekt för uthyrningsbranchen där mattor används och slits i stor utsträckning.