Ground protection mats in any color. PRICING HERE
mars 12, 2019
En körmatta som tar upp till 80 ton, men bara väger 37 kg?
december 10, 2019

”Vi skulle behöva körplattor när vi ska ut med vår borrmaskin på en blöt åker. Maskinen går på stålband och väger ca 15 ton….”

Kunden i fråga arbetar med att borra för dricksvatten och bergvärme. Det visar sig att Borr Energi AB ( http://www.borrenergi.se/ ) med ”borrmaskin” menar stora avancerade maskin borrar för brunnsborrning, hammarborrning, energiborrning. Läs mer här: http://www.borrenergi.se/horisontellborrning/ 

De kontaktade oss och efterfrågade vilken körplatta som passar bäst inför ett stundande borrprojekt. 

 

SVAR:

Dessa massiva maskiner (+15 ton) i kombination med blöt åker, samt att kunden antagligen inte har tid att dividera om denne inför varje projekt skall ta en tempoTrax LIGHT eller en TempoTrax Medium körplatta, så rekommenderar jag TempoTrax Heavy Duty som tål den beskrivna blöta åkern, samt klarar tuffare terräng, utan att göra avkall på att vara enkel att hantera och transportera ( 37 kg, men tål 80 ton). Stållarver på borrmaskinen skulle dock kunna vara ett argument att använda den något ”mjukare” körplattan TempoTrax Medium i LDPE plast (återvunnen), men universaliteten, och de många återkommande borrjobben och behovet av en platta som håller varje säsong gör att rekommendationen ändå faller på körplatta TempoTrax Heavy Duty som självklart tål stållarver med, men dess något hårdare yta i HDPE plast, kan göra att larverna får ”för bra grepp” och flyttar körmattan. Vänd på plattan (ena sidan har ett mindre finare greppmänster), förankra den i marken eller plattorna med varandra så borde problemet vara löst.

 

#brunnsborrning #vattenborrning #körplåt