Rivning, markskydd
Skydda underlaget vid renovering och rivning
juni 1, 2023
festival-way-out-west
Förstörd gräsmatta efter Way out west – Slottsskogen spärras av
augusti 16, 2023
Rivning, markskydd
Skydda underlaget vid renovering och rivning
juni 1, 2023
festival-way-out-west
Förstörd gräsmatta efter Way out west – Slottsskogen spärras av
augusti 16, 2023
Markskydd skogsbruk tthd

Markskydd skogsbruk tthd

Markskydd och skogsbruk: Framtiden för gröna skogar

När vi strävar mot en grönare och mer hållbar framtid för markskydd och skogsbruk måste vi noggrant granska alla aspekter av vår verksamhet för att minimera vår miljöpåverkan. Inom skogsbruket innebär detta att vi aktivt utforskar metoder för att skydda skogsmarken mot skador från skogsmaskiner. Här spelar markskydd och stockmattor, speciellt de tillverkade av återvunnen plast, en viktig roll.

Markskyddets betydelse

Vad innebär då markskydd? Det handlar om att aktivt minska de fysiska skadorna på skogsunderlaget som tunga skogsmaskiner orsakar under trädfällning och transport. Att skydda marken är avgörande eftersom skador kan leda till problem som erosion, minskad växttillväxt, försämrad vattenkvalitet och negativ påverkan på biologisk mångfald. Därför tar vi till olika metoder för markskydd.

Stockmattor och Markskyddsmattor: En hållbar lösning

Traditionellt har stockmattor av trä använts för att sprida trycket från tunga skogsmaskiner över en större yta. Det minskar markkomprimering. Numera tillverkas dessa skydd även av återvunnen plast. Dessutom, inom skogsnäringen används även markskyddsmattor av återvunnen plast för att skydda skogsmark och väglag. De sprider effektivt trycket och anpassar sig flexibelt efter terrängen. Dessa mattor är lätthanterliga, vilket underlättar utplacering och transport. De finns i olika storlekar och tjocklekar. Upptäck vårt urval av Tempotrax markskydd.

Återvunnen plast och framtiden för skogsbruk

Att använda återvunnen plast i markskydd har potential att bli en viktig del av framtiden inom skogsbruk. Det representerar en hållbar lösning som använder resurser effektivt och minskar vårt ekologiska fotavtryck. Genom återanvändning av plastavfall för tillverkning av stockmattor och markskydd bidrar vi till att minska avfallsmängden. Samtidigt skyddar vi skogslandskapet på ett effektivt sätt.