Ny hemsida
Vi har ny hemsida!
december 8, 2022
Event concert2 (1)
Event | Markskydd vid konsert
mars 10, 2023
Ny hemsida
Vi har ny hemsida!
december 8, 2022
Event concert2 (1)
Event | Markskydd vid konsert
mars 10, 2023

Göteborgs botaniska trädgård arbetar aktivt även under regniga perioder. Under dessa regn- och lertider är det särskilt viktigt att skydda de vackra gräsmattorna i Botaniska trädgården vid arbete. Vi levererar därför våra Tempotrax heavy duty körplattor, som effektivt fördelar trycket och skyddar gräsmattorna. Detta gör att göteborgarna kan fortsätta njuta av trädgårdarnas perfekta grönytor. Vi använder också dessa markskydd för att stabilisera marken vid framfart av de maskiner som är i bruk vid byggnationerna.

Just nu pågår bygget av nya växthus, med planerad färdigställning 2026. Byggnationen av växthusen sker i etapper, där den första delen byggs på åsen mittemot de nuvarande växthusen och den större delen på nuvarande plats. I växthuset på åsen kommer besökare att kunna se alpina växter. Vi flyttar även lökträdgården, som visar delar av Botaniskas unika samling av lök- och knölväxter, till det nya växthuset på åsen.

Att stötta upp gräsmattor och mjuka underlag vid framfart av maskiner och fordon är essentiellt. Detta beror på att dessa ofta skapar stora märken och förstör marken, vilket kan leda till omfattande återställningsarbeten och extrakostnader. Den mjuka marken kan också lätt förvandlas till lera, vilket ökar risken för att maskiner fastnar. Riskerna för skador ökar när underlaget blir halt. Vi använder därför våra markskydd för att skapa en hållbar yta att köra på samtidigt som vi skyddar marken. Det är en smidig och enkel lösning som gynnar både naturen och projektet!