Ny hemsida
Vi har ny hemsida!
december 8, 2022
Markskydd vid konsert
mars 10, 2023

För Göteborgs botaniska trädgård är det en självklarhet att arbeta även under regniga perioder. I regn och lertider är det extra viktigt att man skyddar Botaniska trädgårdens vackra gräsmattor vid arbete. Därför levererar vi våra Tempotrax heavy duty körplattor som effektivt fördelar trycket och skyddar gräsmattorna så att göteborgarna kan njuta av de vackra trädgårdarnas perfekta grönytor. Dessa markskydd används även för att stabilisera marken vid framfart av maskiner som används vid bygget. 

Nya växthus byggs nu och planeras vara färdiga 2026. Växthusen byggs i etapper där första delen byggs på åsen mittemot nuvarande växthus och den större delen på nuvarande plats. Växthuset på åsen kommer att visa upp bland annat alpina växter. Även lökträdgården, som visar upp delar av Botaniskas unika samling av lök- och knölväxter, flyttas till växthuset på åsen.

Att stötta upp gräsmattor och mjuka underlag vid framfart är viktigt då maskiner och fordon skapar stora märken och förstörelse av marken. Detta kan leda till grova återställningsarbeten och extrakostnader. Den mjuka marken kan även lätt omvandlas till lera vilket ökar risken för maskiner att fastna. Även skaderisker ökar när underlaget blir halt. För att förhindra detta och skapa en hållbar yta att köra på samtidigt som marken skyddas, används våra markskydd. En smidigt och enkel lösning som gör både natur och projekt glada!