6
Körplåt: funktioner, användningsområden & teknisk data
februari 10, 2020
3
God jul och gott nytt år!
december 22, 2020
6
Körplåt: funktioner, användningsområden & teknisk data
februari 10, 2020
3
God jul och gott nytt år!
december 22, 2020
4

Länsstyrelserna har nyligen publicerat en folder som ger riktlinjer för arbete nära träd. Att skydda träd i städer är essentiellt. Inte bara för att de tillför naturskönhet och glädje för ögat, utan också för att de utför viktiga funktioner. Exempelvis som att ge skugga, reglera temperaturen och bidra till en bättre miljö. Tyvärr har många träd skadats under byggarbeten och renoveringar genom åren. Tunga maskiner har brutit ner och skadat träd och deras rötter genom belastning och slit.

När det inte räcker att bara begränsa arbetsytan och undvika träden, utgör våra markskydd ett utmärkt alternativ. De skyddar marken och räddar därmed trädens rötter. Tillverkade av 100% återvunnet material, gör de markskydden till en dubbel fördel för miljön, både genom att skydda träden och genom att använda återvunnet material. Träd spelar en kritisk roll i vårt samhälle genom att absorbera överskottet av skadlig koldioxid från atmosfären, ett överskott som ofta kommer från förbränning av plast. Detta är något vi på Markskydd aktivt bekämpar genom återvinning.

Vi har bifogat en skiss nedan som visar det nödvändiga avståndet för att skydda träden effektivt. Genom att använda markskydd tar du ett extra steg för att säkerställa trädens överlevnad.

Joina oss i kampen för trädens och miljöns överlevnad – köp markskydd.

Nedan finner du PDFen med information från länsstyrelserna.

Skydda-träden-vid-arbeten